Fra d. 3 september og til d. 30 september viser jeg sammen med Luis Blanchard udstillingen: "Tro og Myter" i Korup Sognegård, korupvej 40, 5210 Odense NV.

Tro og Myter er et kunstprojekt for to billedkunstnere fra forskellige dele af verden. Vi udforsker og lader os inspirere af gamle myter om guder fra vores forskellige lande.

Lidt om os og vores samarbejde:

Vi er to billedkunstnere, Luis Blanchard, der bor og arbejder i Argentina, og jeg selv Dorte Bundesen, der bor og arbejder i Danmark. Vi har været kontakt med hinanden på Facebook og på mail i adskillige år. Vi begge deltaget i ”The Bienalla of Indigenous Art” i Ecuador, hvor jeg vandt førsteprisen i 2013. Over nettet har vi udvekslet billeder og overvejelser om hans og min kunst.

Luis har en lang baggrund for at beskæftige sig med indianske sagn og myter. Han var stifter af ”The Institute of Native American Art” i Rioja, Argentina og i mange år leder af ”The Museum of Folkloric Arts”. Hans kunst er dybt inspireret af de indianske traditioner og myter.

Jeg har for min del i mange år været interesseret i figurer og temaer fra oprindelige religioner. Jeg er optaget af sagnene fra såvel de indianske som de gamle danske religioner, fx myten om Odin og hans ravne, om Tor og Freia, om Yggdrasil og om ”Ragnarok”, så interessant beskrevet af Villy Sørensen i bogen ”Ragnarok”, og jeg anbringer gerne de forskellige mytiske figurer fra forskellige religioner i det samme billedrum.

Det, der interesserer os, er ikke historien om de forskellige religioner, men snarere myternes indflydelse på og aktualitet i vores nutid. Luis bruger symbolerne fra den indianske tro sat ind i farverige omgivelser og sat sammen med elementer fra sin egen hverdag. Jeg er fascineret af myterne i de mange forskellige religioner, der findes i verden. Af spørgsmålet om, hvorfor de
synes at blive til i alle kulturer, af vores tanker om livet og døden, af at finde hvor jeg er i disse myter i forhold til min egen kristne overbevisning.

Tilsammen udgør vores værker en kontrastfyldt, men dog meningsfuld verden. Vi har betydningen af vores forfædre i baglommen og vores nutid i brystlommen.

27_vaerkfortegnelse-skrives_v2.jpg
 Dorte skriver værkfortegnelse,      
27_vender-ryggen-til.jpg
 Vender ryggen til, Dorte Bundesen   100 x 100cm, frottage på lærred 
27_lille-installation-tro-og-myter.jpg
 Tro og myter 1, Dorte Bundesen   installation mixed media,18x25x15cm 
27_installation-2.jpg
 Tro og myter 2, Dorte Bundesen   installation mixed media,18x25x15cm 
27_fernisering-3.jpg
 fra ferniseringen     
27_fernisering-2.jpg
 fra ferniseringen     
27_fernisering-1.jpg
 fra ferniseringen     
27_freia-full-of-sorrow-3-linocut-78x53cm.jpg
 Freia full of sorrow,Dorte Bundesen   linoleumssnit, 70x100cm 
27_friends-forever-frottage-and-mixed-media115x100cm.jpg
 Friends forever, Dorte Bundesen   frottage,mixed media,100x100cm 
27_mixed-myths-frottage-80x60cm.jpg
 mixed myths, Dorte Bundesen   frottage på lærred, 80x60cm 
27_the-wizard.jpg
 The wizard, Dorte Bundesen   frottage, 100x85cm 
27_ophaengning.jpg
 Luis hænger op     
27_drommefanger-2.jpg
 Drømmefanger, Luis Blanchard     
27_drommefanger-1.jpg
 Drømmefanger, Luis Blanchard     
27_american-mythical-sun-2-1.jpg
 American Mythical sun   Drømmefanger, Luis Blanchard 
27_deer-and-the-polar-star.jpg
 Deer and the Polar Star   drømmefanger, Luis Blanchard